11 серпня понад 50 дітей-сиріт із прифронтових регіонів вирушають з Одеси до Туреччини на оздоровлення. Проводжати їх буде особисто Оля Полякова

11 серпня понад 50 дітей-сиріт із прифронтових регіонів вирушають з Одеси до Туреччини на оздоровлення. Проводжати їх буде особисто Оля Полякова

Благодійний Фонд Руслана Шостака надасть безпечний прихисток у Туреччині дітям-сиротам з Херсонщини та Миколаївщини.

Амбасадорка проєкту “Дитинство без війни” Оля Полякова особисто приїде проводжати дітей. Співачка вважає, що обов’язок суспільства подбати про безпеку дітей, які втратили батьків і через війну опинилися в нелюдських умовах - серед руїн, без світла та води, під постійними обстрілами і ракетними атаками. Є діти, які після загибелі батьків  залишилися з бабусею й дідусем. У їхній будинок росіяни поцілили ракетою. Доки літній дідусь намагається самотужки відремонтувати оселю, родина тулиться у літній кухні.

На Миколаївщині, Херсонщині, Запоріжжі, Дніпропетровщині, Донеччині, Луганщині й Харківщині сотні дітей-сиріт, чиє життя російські окупанти перетворили на пекло. Їх потрібно рятувати. За цю справу взявся Благодійний Фонд Руслана Шостака в рамках проекту «Дитинство без війни».

У перші місяці після повномасштабного вторгнення команда проєкту «Дитинство без війни» організувала наймасштабнішу евакуацію дітей-сиріт з часів другої світової війни та надала безпечний прихисток понад 2 000 дітей та їхніх опікунів. Проєкт «Дитинство без війни» розмістив своїх підопічних у готелях на морському узбережжі Туреччини, забезпечив харчування, медичне обслуговування та психологічну підтримку, організував навчання та змістовне дозвілля. З початку війни Фонд надав допомогу вже 3000 дітям-сиротам та їх супроводжуючим.

Натепер проєкт «Дитинство без війни» дає можливість виїхати до Туреччини дітям-сирам із прифронтових регіонів. За липень у безпечні місця вивезли понад 350 осіб. Це вихованці дитячих будинків сімейного типу та їх опікуни, діти-сироти, які втратили батьків і мешкають разом з бабусями й дідусями. Через вік і хвороби вони були неспроможні вивезти онуків у безпечне місце і лишалися разом зі дітьми на лінії вогню.

Завдяки благодійникам, волонтерам, та небайдужим співвітчизникам, які долучилися до проєкту«Дитинство без війни», ще 50 дітей-сиріт отримають можливість виспатися без повітряних тривог, жити не ховаючись в підвалах, і дочекатися перемоги України у безпеці й комфорті. Загалом до кінця літа планують надати притулок у Туреччині ще 300-400 дітям-сиротам. 

До участі у заході запрошені:

• Василь Луцик, Голова національної соціальної сервісної служби України;

• Олег Кіпер, Голова Одеської військової адміністрації;

• Оля Полякова, співачка, амбасадорка проєкту «Дитинство без війни»;

• Наталя Масло, директорка Благодійного Фонду Руслана Шостака.

Програма заходу:

12:00-13:00 Збір та спілкування;

13:00-14:00 Прес-конференція;

14.00-14-200 Автографсесія Олі Полякової.

Місце відправлення – Парк «Куликове поле» біля залізничного вокзалу. 

Акредитація обов’язкова

Контакти для акредитація:

Писана Тетяна

тел. 0990450778

t.pisana@shostakfoundation.com