Благодійний Фонд Руслана Шостака - RUSH Foundation став партнером Національної соціальної сервісної служби України в питаннях впровадження кращих світових практик забезпечення та захисту прав дітей

Благодійний Фонд Руслана Шостака - RUSH Foundation став партнером Національної соціальної сервісної служби України в питаннях впровадження кращих світових практик забезпечення та захисту прав дітей

RUSH Foundation підписав меморандум про співпрацю з Національною соціальною сервісною службою України з метою об'єднання спільних зусиль для підвищення ефективності діяльності, направленої на допомогу українським дітям та державі у подоланні причин та наслідків сирітства в Україні.

Враховуючи Конвенцію ООН про права дитини та бажання Фонду та держави взаємодіяти в рамках охорони дитинства, впровадження кращих світових практик забезпечення та захисту прав дітей, було вирішено розпочати спільну діяльність. Мета цієї співпраці - зменшення кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в дитячих будинках та інтернатних закладах України шляхом надання таким дітям можливості потрапити у сім’ї або у середовище, максимально наближене до сімейного та сприяння захисту їх прав.

«Меморандум це основа для розроблення наших спільних дій для надання дітям з дитячих будинків та інтернатів можливості бути всиновленими. Ми вітаємо готовність фонду підтримувати нашу діяльність. Держава потребує надійних партнерів, які будуть надавати практичну допомогу у реалізації надважилвих завдань для популяризації всиновлення в Україні. Адже тільки спільними зусиллями ми можемо досягнути спільної мети — сім’ю кожній дитині», - зазначив Василь Луцик, голова Національної соціальної сервісної служби України.

«Ми провели найбільшу евакуацію дітей-сиріт з часів другої світової війни і вивезли у Туреччину близько 1700 дітей та їх супроводжуючих. Вже рік зсередини бачимо усі проблеми цих дітей. І ми грунтовно вивчаємо питання реформування системи інституційного (дитячі будинки та інтернати) догляду та виховання дітей та переходу на більш досконалу систему, яка забезпечує догляд і виховання дитини в сімейному або наближеному до сімейного середовищі. І ми готові надати державі всі наявні у нас ресурси для впровадження такої практики виховання дітей-сиріт. Ми вже проводимо дослідження: «Де Україна на карті світу в розрізі вирішення проблеми сирітства? Який портрет сучасного усиновлювача в Україні?». І впевнені, що результати цього дослідження покажуть усі проблеми які сьогодні є в Україні та спільними зусиллями нам вдасться їх вирішити», - підкреслила Наталя Масло, директорка Rush Foundation.