Благодійний Фонд Руслана Шостака спільно з Essity, TM TORK та Жовтневим палацом подарували дітям-сиротам квитки на «Magical Story»

Благодійний Фонд Руслана Шостака спільно з Essity, TM TORK та Жовтневим палацом подарували дітям-сиротам квитки на «Magical Story»

70 дітей-сиріт безоплатно відвідали дитячу новорічну інтерактивну казку «Magical Story», яка відбулася у МЦКМ «Жовтневий палац».

Для українських дітей-сиріт, які перебувають у Києві та Київській області, команда Благодійного Фонду Руслана Шостака вирішила створити справжнє новорічне свято і подарувати квитки на новорічну казку. Ініціативу підтримали компанія Essity, TM TORK та МЦКМ «Жовтневий палац». 70 дітей-сиріт безплатно відвідали святкову виставу та отримали різдвяні подарунки. Всі ці діти — вихованці ДБСТ, інтернатів та які перебувають під патронатною формою виховання.

«Дев'ять місяців ми жили в окупації в Каховці Херсонської області. Кожного дня я бачила налякані очі своїх дітей. Вони забули, що таке справжнє дитинство, адже важко думати про радощі, коли доводиться ховатися в підвалі від обстрілів. Понад усе я хотіла врятувати своїх дітей і хоча б на мить повернути їм відчуття щастя. Коли ворог був на відстані 500 м від нас, нам нарешті вдалося виїхати. Ми переїхали в Київську область. Після того, що нам довелося пережити, діти дуже хотіли відчути чарівну атмосферу Різдва. І їх мрія здійснилася. Це була чудова вистава, яка повернула моїм діткам віру в дива. Дякую за це проєкту Благодійному Фонду Руслана Шостака та всім, хто долучився», — розповідає Ірина, мама-вихователька семи дітей у ДБСТ.

«Завдання фонду — допомагати дітям-сиротам. Ми вже вивезли подалі від війни до Туреччини 3500 дітей та осіб, які їх супроводжували. Ще 800 дітям-сиротам з опікунами забезпечили оздоровлення у Туреччині протягом цього літа-осені. Ми намагаємося допомагати кожній дитині. Для тих, хто знаходиться в Україні, ми надаємо можливість розвиватися та відпочивати; організовуємо походи на вистави та концерти. Ми не можемо забрати війну із життя українських дітей-сиріт. Але ми можемо подарувати їм різдвяні дива, які наповнять їхні серця вірою та радістю», — коментує Наталя Масло, директор Благодійного Фонду Руслана Шостака.

«Допомагати дітям-сиротам потрібно завжди. Проте зараз, у ці темні часи, особливо важливо повертати світло у життя дітей. І якщо ми можемо зробити для них новорічне диво — ми робимо це. Адже бачити, як вони щасливо плескають у долоні, щиро усміхаються і як їхні очі наповнюються радісними спогадами — це найбільший подарунок для нас. Справжні дива відбуваються завдяки щирим дитячим серцям. І не тільки у новорічні свята», — ділиться Ірина Мосур, менеджер з маркетингу Essity, TM TORK.

Благодійний Фонд Руслана Шостака вже майже два роки успішно реалізує проєкт «Дитинство без війни». З початку повномасштабного вторгнення вдалося врятувати та надати безпечний прихисток у Туреччині близько 3500 дітей-сиріт та особам, які їх супроводжують. Діти знаходяться в безпеці, навчаються в українських школах онлайн і відвідують додаткові заняття. Проте головна мета проєкту — подарувати кожній дитині-сироті люблячу та турботливу сім’ю.