Хочемо, щоб Україна перемогла і у війні, і під час футбольного матчу: підопічні благодійного проєкту “Дитинство без війни” вболівали за ФК “Шахтар”

Хочемо, щоб Україна перемогла і у війні, і під час футбольного матчу: підопічні благодійного проєкту “Дитинство без війни” вболівали за ФК “Шахтар”

Діти-сироти, евакуйовані з України зусиллями благодійного проєкту “Дитинство без війни” побували у Туреччині на товаристських футбольних матчах ФК “Шахтар” з командами “Лудогорець” (Болгарія) та “Марибор” (Словенія).

Вболівати за українську суперкоманду діти приїхали на запрошення директору з футболу ФК “Шахтар” Дарійо Срна. Нагадаємо, під час одного з прямих ефірів в рамках тижня колядок разом з амбасадором проєкту “Дитинство без війни” Олею Поляковою дітлахи заколядували відомому хорватському футболісту. Оскільки і спортсмени, і діти наразі перебувають у Туреччині, Даріо запропонував відвідати футбольний матч та підтримати команду. 

“Ми запросили на матч українських дітей-сиріт, які через війну були вимушені залишити рідну країну і виїхати в евакуацію. Ці хлопчики та дівчата у такому юному віці перетнулися з війною - це важко, це трагедія. І наше завдання - зробити все можливе, щоб вони, по-перше, перебували у безпеці, щоб відволіклися від негативу, отримали радісні емоції. Сподіваюся, від сьогоднішньої гри у них будуть приємні спогади. У тій ситуації, в якій ми всі перебуваємо, надзвичайно важливо, аби українські діти знаходили позитивні враження та завдяки футболу ставали хоч трошки щасливішими”, - директор з футболу ФК "Шахтар" Дарійо Срна.

Аби українським футболістам легше гралося, діти дуже підтримували та вболівали за них. Підопічні проєкту привезли з собою на стадіон плакати, державні прапори, а також з трибуни вигукували відомі кричалки: “Шахтар - чемпіон”, “Україна - вперед” тощо. 

“Сьогодні ми приїхали підтримати українських футболістів з ФК “Шахтар”. Вони гратимуть з болгарською командою. Я хочу, щоб Україна перемогла і у війні, і під час футбольного матчу”, - Тетяна, підопічна благодійного проєкту “Дитинство без війни”.

“Коли діти приходять до нас на тренування та на матчі, ми їх завжди чекаємо, вітаємо і шануємо. Сьогодні, коли ми виходили на заміну, завдяки їх підтримці, у нас були сили, ми хотіли їм довести, що українські команди і Україна ніколи не здаються і ми будемо боротися до кінця. Я вважаю, що ми і самі отримали емоції, і дітям подарували і це саме важливе для нас”, - півзахисник ФК “Шахтар” Тарас Степаненко.

Після матчу діти поспілкувалися з зірковими футболістами, подарували їм подарунки, взяли автографи, зробили спільні фото з кумирами. 

“Це просто неймовірно - брати автографи у відомих футболістів, у тих, кого я бачив багато разів по телевізору! Це буде для мене незабутній день”, - поділився своїми враженнями один з підопічних проєкту. 

“Діти - це наше майбутнє. У мене особливе ставлення до них. Я сам багатодітний батько, я дуже щасливий їх тут бачити. Ми хочемо їх відволікти від війни, показати, що життя триває. Що від нас залежить - ми допомагатимемо,  щоб вони почували себе тут, як вдома”, - воротар ФК “Шахтар” Андрій Пятов.

Для українських дітей-сиріт такі зустрічі вкрай важливі. Більшість хлопчиків займаються футболом. Особисте спілкування з кумирами мотивує їх, заряджає на те, щоб наполегливо йти до своєї мрії. 

Та на цьому спілкування дітей зі спортсменами не припиняється. ФК “Шахтар” пообіцяли підтримувати підопічних благодійного проєкту і надалі.  

Дивитися повне відео на нашому ютуб-каналі: https://youtu.be/Vuoorgh9EjA