Оля Полякова провела на оздоровлення ще понад 100 дітей-сиріт із прифронтових регіонів України, які відпочиватимуть у Туреччині в межах проєкту “Дитинсто без війни”

Оля Полякова провела на оздоровлення ще понад 100 дітей-сиріт із прифронтових регіонів України, які відпочиватимуть у Туреччині в межах проєкту “Дитинсто без війни”

Провести дітей у далеку дорогу приїхала співачка Оля Полякова, яка понад рік є амбасадоркою проєкту «Дитинство без війни».

11 серпня до Туреччини вирушили майже 100 дітей діти-сироти з Херсонщини,  Миколаївщини, Одещини. Черкащини, Кривого Рогу.  За липень 2023 року Благодійний Фонд Руслана Шостака надав безпечний прихисток понад 350 особам. Це вихованці дитячих будинків сімейного типу та їх опікуни, діти-сироти, які втратили батьків і мешкали разом з літніми бабусями й дідусями, котрі були неспроможні вивезти онуків у безпечне місце. Загалом з початку війни Фонд надав прихисток більш ніж 3000 дітям-сиротам та їх супроводжуючим.

Амбасадорка проєкту «Дитинство без війни» Оля Полякова вважає, що подбати про безпеку дітей-сиріт - це обов’язок суспільства, а надто в умовах війни.

“Ми вдячні за ті соціальні ініціативи, які сьогодні реалізує Благодійний Фонд Руслана Шотака. І це чудово, що діти-сироти отримали можливість відпочити на березі моря у Туреччині без звуків вибухів та повітряних тривог. Адже діти - наше майбутнє і саме заради них ми живемо, боримося і обов’язково переможемо”, - зазначив Роман Григоришин, заступник Одеської обласної військової адміністрації.

«Нещодавно в прямому ефірі Телемарафону я закликала всіх долучитись та допомогти знайти дітей-сиріт, яким потрібна допомога. Я дякую всім, хто почув мене і відгукнувся. І завдяки всім небайдужим людям ми відправляємо цих дітей в безпечне місце в Туреччині. Там діти зможуть оздоровитися, відпочити, побачити світ, познайомитися з іншими дітками та набратися сил перед новим навчальним роком. Діти, яких ми рятуємо, втратили батьків і через війну опинилися в нелюдських умовах — серед руїн, без світла та води, під постійними обстрілами і ракетними атаками. Вони не мали навіть базових засобів для життя. Жили у зруйнованих будинках без дахів, з розбитими вікнами, намагалися вижити на вулиці, перебуваючи у примітивних наметах. Приміром, є хлопчик, який після загибелі батьків залишилися з бабусею й дідусем. І у їхній будинок прилетіла російська ракета. Доки літній дідусь намагається самотужки відремонтувати оселю, родина тулиться у літній кухні», - зазначила Оля Полякова. 

У Туреччині діти-сироти житимуть у комфортних готелях на морському узбережжі. Проєкт «Дитинство без війни» організував повноцінне харчування, медичне страхування та психологічну підтримку. Для дітей влаштовують ігри, майстер-класи, навчання за шкільною програмою. 

Натепер Благодійний Фонд Руслана Шостака дає можливість виїхати до Туреччини дітям-сиротам із прифронтових регіонів. На Миколаївщині, Херсонщині, Запоріжжі, Дніпропетровщині, Донеччині, Луганщині й Харківщині лишаються сотні дітей-сиріт, чиє життя російські окупанти перетворили на пекло. 

«Нам дуже потрібні партнери й однодумці, які прагнуть допомагати дітям. Адже, щотижня ми відправляємо до Туреччини 2 автобуси і кожен такий рейс коштує 5 тисяч євро. У Туреччині проживання однієї дитини протягом двох тижнів обходиться у 200 євро. Тільки за липень ми перевезли і влаштували на оздоровлення понад 300 дітей. Всі вони зараз відпочивають біля моря і роблять те, що мають робити діти – граються, купаються, співають, танцюють, знаходять нових друзів, словом - насолоджуються дитинством. І найголовніше, не чують звуків повітряної тривоги, вибухів та обстрілів. Саме в цьому команда проєкту «Дитинство без війни» вбачає свою місію. Ми закликаємо всіх небайдужих долучитись. Невеликий донат чи вагома пожертва – все важливо. Дякуємо усім небайдужим до долі дітей, які залишилися без батьків» - директор Благодійного Фонду Руслана Шостака Наталія Масло.

Благодійний Фонд Руслана Шостака готовий прийняти і надати безпечний прихисток ще 700 дітям сиротам.

Висловлюємо велику подяку тим, хто вже долучився до допомоги. Дякую шановним Онуру Четінджевізу та компанії ONUR GROUP , Мурату Каваку та компанії Özdoğu Sarp, Вадиму Машурову та Фонду Вадима Машурова, а також Юрію Гордієнко за те, що оплатити автобуси для відправки дітей. 

А також дякуємо усім тим, хто весь цей час підтримує проєкт та закликаємо інших небайдужих людей донатити. Один рейс до Туреччини обходиться у 230 тис грн, вартість проживання однієї  дитини  в день становить 565 грн.