Оля Полякова відвідала українських сиріт, які знайшли прихисток у Туреччині

Оля Полякова відвідала українських сиріт, які знайшли прихисток у Туреччині

Пісні, автограф-сесія та портрет на згадку. Популярна співачка Оля Полякова провела день із вихованцями українських сиротинців, які через російську агресію опинилися у Туреччині.

Полякова стала амбасадоркою проєкту «Дитинство без війни», який ініціював та реалізує Благодійний фонд Руслана Шостака, у 2022 році. Команді цього проєкту вдалося у перші місяці повномасштабного вторгнення Росії вивезти з охоплених бойовими діями регіонів близько двох тисяч дітей- сиріт, розмістити їх у готелях на морському узбережжі Туреччини, організувати харчування, медичне обслуговування, навчання та змістовне дозвілля. Полякова взялася розповідати про проєкт загалові та організовувати збір коштів:

«Звісно зараз у країни інші потреби. Люди гарно донатять на ЗСУ, купують дрони та інше. Це дуже важливо. Але у нас є діти, у яких немає батьків, і подбати про ним можемо лише ми з вами. У нас із вами є можливість і сили робити це», - зазначила Оля Полякова..

На майстер-класі разом із дітьми Оля Полякова повчилася плетінню. З нагоди приїзду зіркової гості діти влаштували концерт. Полякова приєдналася до юних артистів і разом вони виконали знакову пісню «Шлях до перемоги», яку співачка записала разом з Анною Трінчер та Позитивом.

Як і належить після концерту Оля Полякова влаштувала автограф-сесію, нікому не відмовила у селфі, а наостанок отримала в подарунок власний портрет, намальований перспективними художниками.

Співачка була вражена життєрадісністю і спокійною упевненістю дітей, які нині перебувають під опікою проєкту «Дитинство без війни», подякувала команді волонтерів за атмосферу доброзичливості та турботи, яку вдалося створити за сотні кілометрів від охопленою війною Батьківщини. 

Полякова вважає, що у повоєнній Україні не повинно бути місця сирітству. “Діти повинні зростати у родинах, усиновлення має стати нормою, а інтернати й сиротинці повинні відійти у минуле. Необхідно розвивати культуру усиновлення, створювати державні програми. Ми маємо зрозуміти, що чужих дітей не буває і кожна дитина потребує батьківської любові”, - підкреслила Ольга Полякова.

“Цей проект став підґрунтям для формування стратегії нашого Фонду. Ми хочемо, щоб в Україні кожна дитина мала люблячу і турботливу сім'ю. Вважаємо, що це основа майбутньої сильної та незалежної України, якою ми всі хочемо її бачити. Тому проект “Дитинство без війни” – продовжується. Ми розширюватимемо рамки і врятуємо ще більше дітей. А в глобальному масштабі хочемо перемогти сирітство в Україні. Ми відкриті до партнерства та співпраці у цьому питанні”, - зазначила Наталія Масло, директор Благодійного фонду Руслана Шостака.