Відомий український блогер Андрій Шатирко розповів дітям-сиротам про професії майбутнього

Відомий український блогер Андрій Шатирко розповів дітям-сиротам про професії майбутнього

Мотиваційний вечір для українських сиріт в Анталії провів підприємець, засновник агенції SHATYRKO AGENCY, маркетолог, блогер Андрій Шатирко. Під час зустрічі він розповів дітям про сучасні креативні професії та з чого варто починати, аби в майбутньому бути успішними і самодостатніми.

“Сьогодні ринок праці переживає період глобальних змін. Деякі спеціальності, що були затребувані кілька років тому, зовсім скоро можуть взагалі зникнути. І чим раніше дитина визначиться, ким хоче стати в майбутньому, тим більші шанси в неї швидше опанувати нову професію, а відтак і заробляти собі на життя. Особливо це важливо для підопічних проєкту “Дитинство без війни”, оскільки це діти-сироти і розраховувати в дорослому житті вони можуть лише самі на себе. Тому, я вважаю, такі заходи вкрай важливі для наших діток. Ми щиро дякуємо організаторам - Фонду DEEDS4KIDS та спікеру Андрію Шатирко”, - відповідальна за внутрішній інтертеймент благодійного проєкту “Дитинство без війни” Анна Владімірова.   

Запросив спікера та організував захід наш партнер Фонд DEEDS4KIDS, який опікується освітніми ініціативами для українських дітей. Віднедавна їми запущено освітній курс «Ким я хочу бути? Сучасні креативні професії» для дітей-сиріт, які були евакуйовані з України в рамках проєкту “Дитинство без війни”.  

На мотиваційній зустрічі були присутні 230 підопічних проєкту “Дитинство без війни” віком від 12 років. На початку зустрічі Андрій дав завдання дітям обговорити між собою, ким кожен з них хоче стати в майбутньому. А потім розповів про найзатребуваніші професії сьогодення. Найбільш популярним запитом у підлітків за результатами анкетування стали гейм-девелопмент, онлайн-маркетинг,  графічний та веб-дизайн. На другому місці - онлайн-курс з мови програмування Java,  відео продакшн, WEB 3.0, NFT та фешн дизайн. Безумовним позитивним моментом є те, що ці професії можна не лише опановувати онлайн, а в майбутньому також можливо і працювати дистанційно з будь-якого куточку світу, де є інтернет.

Спілкування гостя з дітьми було жвавим і невимушеним. Андрій  жартував, розповідав про себе, говорив про власні факапи та про свої досягнення, а також про те, з якими труднощами стикався в процесі свого творчого становлення. Така відвертість шоу-мена вразила дітей, адже вони зрозуміли, що немає нічого недосяжного і за умови бажання - можливо навчитися абсолютно всьому. 

“З дітьми необхідно говорити,  спілкуватися, відкриватися, працювати і бути їм прикладом", - зауважив Андрій Шатирко. Ми з ним цілком згодні, адже кожен дорослий для них це картинка, книга знань та приклад. 

"Дуже важливо бути поруч, підтримувати і супроводжувати, бо ці діти і є наше майбутнє. Вони створюють його вже зараз”, -  впевнений Андрій.

Вибір майбутньої професії - це важливий етап у житті кожного підлітка. Особливо гостро це питання стоїть для дітей-сиріт. 

“Ми впроваджували напрямок United DEEDS 4 orphan KIDS з особливими відчуттями. Адже діти-сироти – це найбільш незахищена соціальна група, особливо під час війни.

Сьогоднішній захід був першим з серії зустрічей, спрямований на ознайомлення з різними креативними професіями. Я дуже рада, що інтеграція дітей в спілкування була максимальною. Це означає, що ми рухаємось в правильному напрямку”, – співзасновниця DEEDS4KIDS  Ніна Васадзе

“Курс про сучасні креативні професії розроблений задля надання дітям дієвих інструментів швидшого знаходження себе. Ми хочемо показати, що є багато затребуваних сучасних професій, які можна опанувати дистанційно та обрати за власним покликом. Адже у дітей-сиріт є деякі обмеження у вільному пересуванні, відвідуванні офлайн шкіл, курсів, тощо. Якщо хоча б 2% дітей знайдуть на нашому курсі справу свого життя - я буду дуже щаслива!”, - співзасновниця DEEDS4KIDS Наталія Большакова

Ми віримо, що діти - це наше майбутнє і робимо все для того, щоб вони почували себе у безпеці та отримували все необхідне.

Дивіться повне відео на нашому каналі: https://www.youtube.com/watch?v=1gBMzKzGrEk&t=49s